Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του Δημάρχου Αλμωπίας σε επισκέπτη των Λουτρών

Ανοιχτή επιστολή

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, με αφορμή το άρθρο επισκέπτη των Λουτρών Πόζαρ, μέσα από το οποίο εξέφραζε τους προβληματισμούς του για τον τόπο μας, έστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

«Αγαπητέ επισκέπτη,

Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά που προτίμησες τον τόπο μας για τις διακοπές σου, αλλά και για το ότι μπήκες στη διαδικασία να καταγράψεις τις παρατηρήσεις σου και τους προβληματισμούς σου έχοντας το θάρρος της άποψής σου.

Η περιοχή των Λουτρών, αλλά και ολόκληρης της Αλμωπίας είναι όντως –όπως αναφέρεις κι εσύ- ένας παράδεισος, που ξαφνιάζει ευχάριστα με τη φυσική ομορφιά του. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά εντόπισες, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα…

Θα ήθελα να ξέρεις, ότι σε πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας –πριν τη δημοσιοποίηση του άρθρου σου- είχα εκφράσει την άποψη ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ότι δεν θα πρέπει η “καρδιά” της Λουτρόπολης να προσεγγίζεται από αυτοκίνητα, γι’ αυτό το λόγο σημείωσα πως στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε ως Διοίκηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε βυθιζόμενα κολωνάκια τα οποία δεν θα επιτρέπουν την πρόσβαση οχημάτων ειδικά στα σημεία που προορίζονται για ιαματική χρήση.

Όσον αφορά στην πισίνα, σχεδιάζουμε την βελτίωση των υποδομών, που θα δώσει σε όλους τους επισκέπτες μία πιο φιλική εικόνα.

Σχετικά με το Σπήλαιο, το οποίο είναι μοναδικής ομορφιάς, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι παραμένει τα τελευταία χρόνια κλειστό, με απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές του, δεν προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στον επισκέπτη. Παρόλαυτά, θα αναθέσουμε μελέτη (υπάρχει σχετική πίστωση) και το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει και πάλι και να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς εμπειρία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου και να σε καλέσω να επισκεφθείς ξανά την περιοχή μας το επόμενο διάστημα, ώστε να διαπιστώσεις κι εσύ ότι η κριτική σου έπιασε τόπο και μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και γιατί όχι, να γνωριστούμε κι από κοντά και να σε ξεναγήσουμε στον ευλογημένο τόπο μας, τον οποίο πολύ εύστοχα χαρακτήρισες “παράδεισο”.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας»

18 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε μας ρε Μπινο.βαλε πρωτα πετρέλαιο στα σχολεια και μην προτρεπεις τα τσιρακια σου να κανουν χορους για να αγορασουν πετρελαίοκαι μετα δες και τι θα γίνει στα λουτρα. Μονο λόγια είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gia ta xenodoxia oute logos..oyte gia ta ''pronomia'' ton katikon tou Loutrakioy.Kai fysika oute gia ta fwta ou den anavoun se kanena xorio..mono gia to loytraki exei lampes o dimos.sta dika mas xwria prepei na tis agorazoume emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KATΑΡΧΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ... Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα στο Βορεινο κ. Μπινο να δεις τρύπες. Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα...! Η Αριδαία μέσα στα σκουπίδια όλα τα πεζοδρόμια λίγο παραδιπλα από την κεντρική πλατεία. Τα βασικά να κάναμε θα έρθω ειμασταν κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αλλα κρατη 5.33 οι πολιτες ειναι πιο ενεργοι.κανε και συ κατι.αν ειναι να κατεβασετε κανενα ξυλο απο το βουνο [μαυρο] ειστε πρωτοι ε??

      Διαγραφή
  7. Απαράδεκτη κατάσταση και στο δημοτικό αναψυκτήριο, με ερασιτέχνες και δίμηνα τουρισμός δεν γίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι χαζομάρες είναι αυτές κάθε φορά που βγαίνουν τα Λουτρά ή το Λουτράκι στη δημοσιότητα...Άντε να σοβαρευτούμε λίγο πια..Υπάρχει κόσμος που γελάει με εσάς που ζηλεύεται και το παίζεται κάποιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπαρχουν σερβιτοροι που εργαζονται απο το καλοκαιρι και ακομα δεν εχω δει τα ονοματα τους στους πινακες με τις προσληψεις...!!!!! Καντε εναν ελεγχο!Τι γινεται Μπινο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλο θα ειναι κ δημαρχε να σου δωσουμε και ενα αυτοκινητο να πηγαινεις για ελεγχο στα λουτρα γιατι εξ αιτιας της κρισης βλεπω δεν εχεις να βαλεις βενζινη και κυκλοφορεις ολημερις και ολονυκτις με το αυτοκινητο του ΔΗΜΟΥ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλι τα ιδια;;;;;Η διαφανεια σας εγινε μουτζουρης;;;; Ντροπη σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΔΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ??ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) Θα έπρεπε να εκφράζεστε στον πληθυντικό
    2) Αφήστε τις επιστολές και προχωρήστε σε πράξεις
    3) Αλλάξτε καμία λάμπα στην Αριδαία. Την περίοδο των γιορτών μας ξεγελούσατε με το φως του κατά τ' άλλα "άχρηστου" δέντρου στο κέντρο της πλατείας !! Επίσης, αλλαγή να γίνει και στα χωριά.
    4) Τα σκουπίδια στους δρόμους ειναι πλέον περισσότερα από τους κατοίκους της Αλμωπίας. Ο πολίτης δεν συμμορφώνεται αλλά και ο δήμος αφήνει την πόλη στο έλεος της ;

    Υ.Γ.: βλέπουμε οτι σας έχουν συνεπάρει οι υπηρεσίες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (βλέπε facebook) δεν θα ήταν πιο εποικοδομητικό όμως να προσπαθήσετε να λύσετε τυχόν προβλήματα από το να αλλάζετε φωτογραφίες στο προσωπικό σας προφίλ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημοσιουπαλληκη νοοτροπια........Ολα ειναι με ωραριο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News